Zelf een brief schrijven aan Sinterklaas

Een brief aan Sinterklaas schrijven, dit kan van half november tot 5 december. Tot eind november mag je de brief zelfs naar Sinterklaas sturen. Dat kan gratis. Weet je niet hoe je een brief schrijft, of wat je de Sint moet vertellen? Lees dan snel verder.

Brief voor Sinterklaas: voor groot en klein

Iedereen mag een brief aan Sinterklaas schrijven. Woon je in Nederland dan stop je de envelop in een PostNL brievenbus. Je brief gaat naar het Sinterklaashof, waar veel schrijfpieten de post lezen. In België stuur je de brief naar een speciaal adres.

Kunnen alleen kinderen een brief voor Sinterklaas schrijven? Nee, iedereen mag dit. Ook wanneer je volwassen bent, of misschien wel senior. Zelfs honden en katten mogen een brief schrijven, als ze dat zouden kunnen.

Sinterklaas is een kindervriend. Maar om eerlijk te zijn: grote mensen zijn ook iemands kind.


Zo schrijf je een brief aan Sinterklaas

Je kunt een brief met de hand schrijven, of op een pc of laptop. Een handgeschreven brief is altijd mooier. Sinterklaas houdt van handgeschreven brieven.

Hieronder vijf tips om een mooie brief aan Sinterklaas te schrijven.

Tip 1: vertel wie je bent

Sinterklaas weet heel veel, maar hij ziet niet wie een anonieme brief stuurt. Zet altijd je naam in de brief. Wil je post van Sint ontvangen? Dan moet je ook je adres in de brief zetten. Of schrijf je naam en adres op een envelop, plak er een postzegel op en stop deze bij de brief. Dan kan Sint jou heel snel iets terugsturen.

Tip 2: laat zien hoe braaf je was

Sinterklaas houdt van brave kinderen en volwassenen. Laat in de brief zien hoe braaf je dit jaar bent geweest. Geef ook voorbeelden, bijvoorbeeld van goede dingen die je hebt gedaan. Zoals je ouders met de afwas geholpen, lief geweest voor je broertje of zusje of een collega op het werk een compliment gegeven.

Ben je dit jaar helemaal niet lief geweest? Dan is het tijd om dit nog snel te doen. Doe iets goeds voor een ander. Zet dit in de brief, Sint wordt hier heel blij van.

Als je echt niks goeds hebt gedaan, zeg dan sorry. Beloof Sinterklaas dat je volgend jaar heel hard je best gaat doen.

Tip 3: maak een kort verlanglijstje

Je wil vast een nieuwe smartphone of tablet, een hoop speelgoed, boeken, mooie kleding en misschien nog wel een echt paard of een puppy. Sinterklaas wil jou best een cadeau geven. Maar niet zoveel tegelijk. Al die cadeaus kosten ook veel geld.

Maak een kort verlanglijstje. Geef bijvoorbeeld vijf dingen op die je graag zou willen hebben. Sint houdt er niet van wanneer je heel veel op je verlanglijstje hebt staan. Misschien denkt hij dat je nooit tevreden bent. Of heel hebberig.


Tip 4: maak het emotioneel

Vertel iets waar Sint bijna van moet huilen. Bijvoorbeeld dat je een jong poesje uit een hoge boom hebt gered. Of dat je superblij bent wanneer je het cadeau krijgt dat op jouw verlanglijstje staat.

Tip 5: laat weten wat je verwacht

Vol verwachting klopt jouw hart. Krijg je een mooi cadeau of toch de roe? Gelukkig bestaat de roe niet meer. Dan zal het wel een mooi cadeau worden.

Laat Sint weten waarom je de brief stuurt. Verwacht je het cadeau dat op je verlanglijstje staat? Of wil je dat Sinterklaas jou een brief teruggestuurd? Als je niet zegt wat je verwacht, raak je misschien teleurgesteld.

Houd het wel netjes. Je kunt niet aan de Sint vragen of hij een rode Lamborghini voor jouw deur zet. En je kunt ook niet vragen of hij je ouders of je partner mee naar Spanje neemt. Hoewel ze dat misschien leuk zouden vinden (in Spanje is het veel warmer dan in Nederland of België).

Hier stuur je jouw Sinterklaas post naartoe

Het is belangrijk dat de brief bij Sinterklaas aankomt. Hieronder vind je de adressen.

Nederland

Sinterklaashof
Postbus 368
5670 AJ Nuenen

Ook wanneer je gewoon ‘Sinterklaas’ of ‘Voor Sinterklaas’ op de envelop zet, weet PostNL voor wie de brief is. Je post wordt dan naar het Sinterklaashof gestuurd.

België

Sint
Spanjestraat 1
0612 Hemel

Een brief terug krijgen

Wil je graag antwoord van de Sint? Zorg dan dat jouw adres in de brief staat. Doe een extra postzegel in de envelop. Zo kan de Sint jou een brief terugsturen. De schrijfpieten helpen Sinterklaas met het beantwoorden van al die brieven.

Een brief aan Sinterklaas laten schrijven

Wil je dit jaar opvallen, zodat Sinterklaas jou nooit meer vergeet? Laat dan een brief aan Sinterklaas schrijven. Elk jaar help ik 50 kinderen met het schrijven van hun Sinterklaasbrief. De eerste 50 die mij een mailtje sturen, hoeven helemaal niks te betalen.

Ik schrijf de brief en stuur hem via de e-mail naar jou toe. Je hoeft de brief alleen nog maar over te schrijven of uit te printen, en naar Sinterklaas op te sturen. Vergeet niet om met pen je naam op de brief te zetten!

Stuur mij een e-mail

Schuiven naar boven