Schrijf een brief aan de paashaas

Veel kinderen, en ook volwassenen, sturen een brief aan Sinterklaas of de kerstman. Wil jij een brief aan de paashaas schrijven? Dat kan! Ik help jou om een mooie brief voor de paashaas te maken. Ik laat je ook zien waar je de brief naartoe kunt sturen.

Waarom de paashaas bijna nooit brieven krijgt

Wist je dat de paashaas bijna nooit post krijgt? Dit komt omdat veel mensen het gek vinden om naar de paashaas te schrijven. Het is een dier, geen mens. Dieren kunnen toch niet lezen? De paashaas wel!

Ben jij de eerste die dit jaar de paashaas blij maakt? Laten we samen een brief schrijven.


Waar moet je over schrijven?

Er zijn verschillende dingen die je aan de paashaas kunt vertellen. Bijvoorbeeld hoe blij je bent dat het weer voorjaar is. Of dank je wel zeggen voor de gekleurde eieren. Misschien wil je laten weten hoe leuk het is om paaseieren te zoeken. Of je wil iets over vroeger vertellen.

Hier wat dingen om met de paashaas te delen.

  1. Vraag de paashaas hoe hij zijn hol versiert
  2. Vraag naar tips voor het versieren van paaseieren
  3. Ontdek welke paaseieren hij het lekkerst vindt
  4. Praat over de betekenis van Pasen
  5. Vraag de paashaas of hij ook in andere landen eieren verstopt
  6. Vraag wat de beste verstopplek voor eieren is
  7. Welke wensen heeft de paashaas?
  8. Vraag wat hij na Pasen gaat doen

De brief beginnen

Je begint de brief altijd met een aanhef. Bijvoorbeeld “lieve paashaas”. Of, wanneer je dit beter vindt: “beste paashaas”.

Bedank de paashaas

Het is goed om de paashaas te bedanken voor wat hij met Pasen doet. Laat weten dat dit voor jou heel speciaal is. Je kunt bijvoorbeeld vertellen over eerdere ervaringen met Pasen. Zoals een eierenspeurtocht. Vertel ook wat je denkt dat er dit jaar gaat gebeuren.

Stel enkele vragen

De paashaas vindt het leuk om antwoord te geven op vragen. Bedenk een paar leuke vragen. Bijvoorbeeld of hij wel eens op vakantie gaat. Of bijvoorbeeld hoe oud hij is (weet jij dat?)

Twee of drie vragen is goed. Je moet geen hele lijst met vragen maken. De brief wordt dan veel te lang. De paashaas heeft niet zoveel tijd om veel brieven te lezen en overal antwoord op te geven.

Een fijne Pasen!

Staat alles in de brief? Wens de paashaas een fijne Pasen. Want ook voor dit dier is het een feestdag.

Zet onderaan de brief je naam. Verstuur je de brief per post, zet dan eventueel ook je adres in de brief. Handig wanneer de paashaas je een brief terug wil schrijven. Doe de brief in een envelop en plak er een postzegel op. Verstuur je jouw brief per e-mail, dan hoef je alleen maar je naam in de e-mail te zetten. De paashaas ziet vanzelf jouw e-mailadres.

Waar moet je de brief naartoe sturen?

De paashaas reist altijd rond. Hij blijft nooit op één plek. Waar zijn hol is, dat blijft een groot geheim. Het adres van de paashaas is dus niet bekend. Maar toch kun je een brief of een mailtje sturen.

Zet op de envelop ‘voor de paashaas’ en stop de envelop in een PostNL brievenbus. PostNL probeert het adres van de paashaas te vinden. Wil je liever een mailtje sturen? Schrijf het mailtje en stuur dit naar bianca@briefschrijven.nl. Ik zorg dat de paashaas jouw mailtje krijgt.


Een brief laten schrijven

Wil je een brief schrijven aan de paashaas, Sinterklaas, de kerstman, je ouders of iemand anders? Wanneer je het moeilijk vindt om dit zelf te doen, kan ik jou hierbij helpen. Kinderen die een brief aan de paashaas, Sinterklaas of de kerstman willen sturen, hoeven hier niks voor te betalen. Elk jaar help ik de eerste 50 kinderen die mij een mailtje sturen, gratis.


Een brief aan je ouders, een collega, vriend of iemand anders sturen? Ook hierbij kan ik helpen, maar hier vraag ik wel een vergoeding voor. Hoe hoog die vergoeding is hangt van de brief af. Neem hiervoor contact op.

Schuiven naar boven