Brief aan de liefde van mijn leven

Je wil de rest van je leven met iemand doorbrengen. Of je al een relatie hebt of nog in de verliefd-status bent: een mooie brief doet wonderen. Laat de ander weten wat je voor hem of haar voelt. Met de juiste woorden druk je liefde, verbinding en acceptatie uit. Schrijf vandaag nog een brief aan de liefde van je leven.

Tips om een geweldige brief aan de liefde van je leven te schrijven

Een liefdesbrief voor je vriend of vriendin, je partner of je crush: het is soms moeilijk om de juiste woorden te vinden. Daarom vind je hieronder maar liefst 12 tips om de meest perfecte brief aan de liefde van je leven te schrijven.


1. Begin met een liefdevolle groet

Een brief begin je altijd met een aanhef. “Geachte” of “beste” klinken je bekend in de oren. Maar dit zijn geen liefdevolle begroetingen. Ik heb wat voorbeelden met betrekking tot liefdevolle groeten die bij de relatie tussen jou en de ontvanger passen.

  • Lieve [naam van de ontvanger]
  • Geliefde [naam van de ontvanger]
  • Schat,
  • Aan mijn liefste [naam van de ontvanger]
  • Hallo mijn lief,
  • Lieve [bijnaam van de ontvanger]

Je kunt ook “mijn allerliefste “gebruiken.

2. Gebruik de naam van je partner of crush

Om het persoonlijker te maken, is het belangrijk dat je de naam van je partner of crush gebruikt. Dit doe je in de aanhef, bijvoorbeeld “Lieve Petra”. Gebruik de naam ook een keer in de inhoud zelf. Bijvoorbeeld “jij, Jasper, steunt mij wanneer ik beren op de weg zie.”

3. Laat in de opening je liefde en genegenheid zien

De eerste alinea van de brief begin je met het tonen van je liefde en/of genegenheid. Hieronder heb ik alvast een voorbeeld voor jou gemaakt.

Ik schrijf je deze brief om je te laten weten hoe ver mijn liefde voor jou gaat. Er zijn maar weinig momenten dat ik niet aan je denk.

Zo, hiermee laat je direct zien wat je voor de ander voelt, of hoe groot deze gevoelens zijn.

4. Wees oprecht in je woorden

Wat je in de liefdesbrief zet, moet je echt menen. Doe je niet mooier voor dan je bent. Vertel alles in je eigen woorden. Heb je hier moeite mee? Neem contact met mij op, ik verwoord wat jij bedoelt. Dit doen we door eerst een telefonisch gesprek in te plannen.

5. Laat zien wat je het meest aan de ander waardeert

“Ik waardeer je vastberadenheid en doorzettingsvermogen.” Dit is een voorbeeld van wat je aan de ander waardeert. Laat zien waarom je de ander zo graag mag. Bijvoorbeeld zijn of haar gevoel voor humor, de onvoorwaardelijke steun die je ontvangt of de intelligentie van de ander. Maar ook kleine dingen die het hem doen.

6. Deel je toekomstvisie samen met hem/haar

Je hebt vast wel ideeën over de toekomst, samen met je lief. Laat weten dat je aan de toekomst denkt, met de liefde van je leven aan jou zijde. Je kunt bijvoorbeeld vertellen over de avonturen die jullie hebben beleefd en welke obstakels jullie hebben overwonnen. Schrijf vervolgens over de talloze mooie momenten die nog voor jullie in het verschiet liggen.

7. Geef aan waarom jullie zo goed bij elkaar passen

Wanneer je een brief voor je geheime liefde of crush schrijft, dan is het goed om aan te geven waarom jullie zo goed bij elkaar passen. Bijvoorbeeld omdat jullie dezelfde humor delen, of van dezelfde sport houden. Het kan ook dat jullie elkaar perfect aanvullen.

Zelfs wanneer jullie karakters lijken te botsen, kan liefde veel overwinnen. Focus daarom op gelijkwaardige overtuigingen, hobby’s, routines, doelen en verwachtingen.

8. Laat je dankbaarheid zien voor de steun die je hebt ontvangen

Heb je in moeilijke tijden veel steun van de ander ontvangen? Spreek hier je dankbaarheid vooruit. Het uiten van dankbaarheid is een versterking van de relatie.

“Ik wil je bedanken voor jouw onvoorwaardelijke steun tijdens mijn ziekte. Je was er altijd om me aan te moedigen en op te beuren, en dat heeft echt het verschil gemaakt.”

9. Gebruik metaforen of poëtische taal (als je dat wil)

Metaforen zijn beeldspraken die op een vergelijking berusten. Je omschrijft iets door het met iets anders te vergelijken. Bijvoorbeeld “Onze liefde is als een eindeloze oceaan, diep en mysterieus.” Poëzie wordt gebruikt om gevoelens of ideeën over te brengen. Bijvoorbeeld “Jij bent de zon die mijn donkerste dagen verlicht.”

Met metaforen of poëtische taal maakt je de liefdesbrief heel bijzonder. Maar overdrijf het niet!

10. Sluit af met een liefdevolle afsluiting

Wanneer je een prachtige brief hebt geschreven, is het belangrijk dat je hem liefdevol afsluit. Bijvoorbeeld:

  • Met al mijn liefde, [je naam]
  • De jouwe voor altijd, [je naam]
  • Met een hart vol liefde, [je naam]
  • Met liefde en knuffels, [je naam]

Kies voor een afsluiting die het beste bij jou en je relatie past.

11. Voeg een speciale aanraking toe, zoals een foto of een cadeautje

Je kunt een mooie foto samen met de brief in de envelop doen. Of stuur de brief samen met een cadeautje op. Heb je geen foto of wil of kan je geen cadeau geven? Versier de brief met stickers of een tekening. Maar let op dat het niet te ‘kinderlijk wordt.

12. Geef de brief persoonlijk of stuur hem op een speciale manier

Het mooiste is om de brief persoonlijk te geven, bijvoorbeeld met een boeket bloemen, of bij een romantisch diner. Maar je kunt de brief ook als verrassing op het kussen van je partner leggen, of in zijn of haar tas stoppen.

Is het niet mogelijk om de brief persoonlijk te geven, of durf je dat niet? Verstuur de brief per post. Per e-mail kan ook, maar dit is minder persoonlijk. Handgeschreven brieven laten een diepe indruk achter.


Een brief aan de liefde van je leven laten schrijven

Wanneer je moeite hebt met het schrijven van een brief, moet je weten dat je niet de enige bent. Wekelijks ondersteun ik mensen met het schrijven van liefdesbrieven. We kunnen dit samen doen, of je laat de brief helemaal door mij schrijven.

Je ontvangt de liefdesbrief per mail. Het is aan te raden om deze brief met de hand over te schrijven en persoonlijk af te geven (of per post te versturen). Liever toch per mail versturen? Dat kan, maar probeer er dan wel een persoonlijke touch aan te geven.

Een liefdesbrief laten schrijven? Neem voor de mogelijkheden contact op.

Schuiven naar boven