Condoleance tekst voor verlies moeder

Een dierbare verliezen is moeilijk, emotioneel en zwaar. Wat schrijf je als iemands moeder overleden is? In dit artikel vind je voorbeelden met betrekking tot condoleance teksten. Deze teksten zijn geschikt voor op een condoleancekaart of een condoleancebrief.

Een kaart of een brief sturen

Bij overlijden van iemands moeder, is het gebruikelijk dat je medeleven toont. Dit doe je middels een condoleancekaart of een condoleancebrief. Je betoont medeleven, maar vaak is het ook voor of na de begrafenis of crematie mogelijk om nabestaanden officieel te condoleren.

Een condoleance biedt troost. Hierdoor voelen de nabestaanden zich niet alleen in hun verdriet. Iedereen die dat wil, kan een ander in rouw condoleren.


Condoleance teksten voor verlies moeder

Weet je niet zo goed welke tekst je op een kaart of brief moet zetten? Hieronder vind je 25 voorbeelden van condoleance teksten. Gebruik een van deze teksten om je medeleven en steun te betuigen aan iemand die zijn of haar moeder heeft verloren.

Korte tekst overlijden moeder

Het overlijden van een moeder is emotioneel zwaar. Vaak zijn enkele woorden al genoeg om iemand te steunen. Wees er vrij in om onderstaande teksten aan te passen naar je eigen woorden.

Ik ben diepbedroefd over het verlies van je moeder. Moge je troost vinden in de mooie herinneringen die je met haar hebt gedeeld.

Mijn oprechte deelneming bij het overlijden van je moeder. Ze zou altijd in onze harten voortleven.

Woorden kunnen niet uitdrukken hoezeer ik met je meevoel. Je moeder was een bijzondere vrouw, en haar herinnering zal altijd bij ons zijn.

Ik deel in je verdriet en hou om het verlies van [naam]. Moge je kracht vinden in de steun van vrienden en familie.

Mijn gedachten zijn bij jou en je familie, terwijl jullie omgaan met het verlies. Je moeder was een prachtig mens.

Eventueel kun je op de kaart of in het bericht je hulp aanbieden. Laat weten dat je in gedachte bij de rouwende(n) bent. Ken je de rouwende niet zo goed? Houd het dan een beetje algemeen. Wens bijvoorbeeld veel sterkte bij het verlies.

Gedichten voor verlies moeder

In plaats van een condoleance tekst, kun je ook een gedicht op een kaart of brief schrijven. Onderstaande gedichten mag je ondergaan elementen of aanpassen voor op de kaart of brief. Wil je een van deze teksten op je website, in een boek of sociale media gebruiken? Neem dan even contact op (in verband met auteursrecht).

In tijden van rouw en diepe smart
Verlies raakt diep in ieders hart.
Moge de herinneringen aan haar warmte en lach
Je troost brengen, dag na dag.

Wanneer de tranen stromen, herinner je dan
haar liefde en zorg, sinds het begin van de tijdspan.
Ze zal altijd in je hart voortbestaan.
Met haar geheugen zal de pijn verminderen, traan na traan.

In het verlies van een moeder, in tijden van verdriet,
Weet dat je niet alleen bent, dat niemand dit ooit vergeet.
Haar erfenis van liefde zal altijd bij je zijn,
En door de pijn heen, zal de zon weer schijnen.

Wat je tegen iemand zegt waarvan de moeder is overleden

Wanneer je iemand ontmoet waarvan de moeder is overleden, is het wel zo gepast om je medeleven te tonen. Weet je niet zo goed wat je moet zeggen? “Gecondoleerd” is altijd goed. Je kunt ook “Veel sterkte” zeggen, of “Mijn oprechte deelneming”.

Een verlies voelt voor iedereen anders. Er zijn dus geen perfecte woorden die het verdriet minder maken. Maar condoleances gegeven wel steun en troost.

Het gaat niet alleen om iemand met het verlies condoleren, maar ook door interesse te tonen. Vraag bijvoorbeeld hoe het met de rouwende gaat. Hoe heeft hij of zij het afscheid ervaren, en zijn er nog dingen die geregeld moeten worden? Misschien kun je iets voor de ander betekenen.

Mooie teksten voor op de rouwbrief of rouwkaart

Wanneer je moeder overlijdt, wil je een waardig afscheid. De volgende gedichtjes of teksten zijn mooi voor op de rouwbrief of rouwkaart.

In stille tijden van verdriet en pijn,
omringt liefde ons en zal nooit verdwijnen.
Moge de herinneringen aan jouw geliefde licht schijnen,
en troost vinden in de regen van tranen die we huilen.

Waar woorden tekortschieten en tranen vloeien,
vervaagt de pijn maar zal de liefde blijven groeien.
Moge de zachte bries van vrede jou omringen,
en je geliefde rust en sereniteit brengen.

In de diepste stilte van de nacht,
stralen de sterren met onvermoeibare kracht.
Zo zal de herinnering aan jou altijd schijnen,
en onze harten met liefde en warmte omlijnen.

Pas de gedichten eventueel aan, zodat ze bij jou of jullie situatie aansluiten.


Een condoleancetekst of een rouwbrief laten maken

Soms schieten woorden te kort. Wil je iemand condoleren maar je weet niet hoe? Laat een mooie condoleancetekst schrijven.

Is je moeder of een dierbare overleden, en twijfel je over de rouwbrief of de rouwkaart? Ook hierin kan ik je begeleiden of ondersteunen. Je kunt bijvoorbeeld je eigen geschreven rouwbrief na laten kijken. Of je laat een rouwbrief of rouwkaart schrijven. Je hoeft alleen nog maar zelf de lay-out en/of het drukwerk te regelen. Neem voor de mogelijkheden contact op.

Schuiven naar boven