Motivatiebrief laten schrijven: professioneel geschreven

Wil je een persoonlijke motivatiebrief laten schrijven, geheel op maat? Voor sollicitatiehulp ben je hier aan het goede adres. De motivatiebrief is een originele en pakkende aanvulling op je professioneel cv. Duur? Nee, een goede brief hoeft zeker niet veel te kosten.

Waarom een motivatiebrief laten schrijven?

Je vindt het lastig om zelf een motivatiebrief te schrijven. Of je hebt gewoon geen tijd. Wat je reden ook is, je hoeft je er niet voor te schamen om dit werk uit te besteden. Steeds meer sollicitanten zoeken hulp, en dat mag ook. Je moet tenslotte tussen de vele anderen opvallen.


Waar je dit kunt laten doen

Als je even googelt kom je er al snel achter dat duizenden partijen voor jou een sollicitatiebrief kunnen schrijven. De kosten lopen heel erg uiteen: van een tientje tot meer dan 200 euro.

Je wil geen eenvoudige brief, opgesteld door een student die het niet interesseert of jij wel of niet wordt aangenomen. Maar je wil ook geen sollicitatiebrief die stijf staat van de dure woorden. En waarschijnlijk ook net zo duur is!

Omdat het lastig kiezen is, maak ik het voor jou makkelijk. Je ontvangt een professionele motivatiebrief voor minder dan € 89 inclusief btw.

Tips voor het laten schrijven van een motivatiebrief

Stress! Dat is wat je van het schrijven van een motivatiebrief krijgt. Want hoe leg je aan de recruiter uit dat je hartstikke gemotiveerd bent? Hoe laat je jouw brief opvallen? Geen nood: Brief Laten Schrijven staat op scherp. Laat een persoonlijke motivatiebrief schrijven en laat zien dat jij er bent.

Voordat je een opdracht plaatst, is het wel zo handig om te weten waar je mee bezig bent. Artificial Intelligence of een echte tekstschrijver inschakelen? Meer aandacht voor de cv of de sollicitatiebrief? Onderstaande tips helpen je op weg.

Geen Artificial Intelligence

Hoe goed ChatGPT (Artificial Intelligence) ook goed is met het opstellen van brieven, origineel zal het nooit worden. Dit komt omdat kunstmatige intelligentie heel…. KUNSTMATIG is.

Een robot is niet in staat om een brief te personaliseren. Business Insiders had een recruitementbedrijf gevraagd om zeven sollicitatiebrieven te beoordelen. Vier daarvan waren geschreven door Artificial Intelligence (AI). En wat bleek? De recruiter kon moeiteloos de AI-brieven eruit pikken. Ze waren herkenbaar door het ontbreken van een persoonlijke touch.

Zo wil jij niet opvallen. Of eigenlijk: met een AI-brief val je helemaal niet op. Natuurlijk kun je ChatGPT gebruiken om de opzet van de motivatiebrief te maken. Maar dat finetunen is altijd mensenwerk.

Wees er vrij in om ChatGPT of een andere AI-tool in te zetten voor de eerste opzet. Neem vervolgens contact met mij op en laat mij het resterende werk doen. Of laat alles door mij verzorgen, van A tot Z.

Een sollicitatiebrief is belangrijker dan een cv

Sommige websites zeggen dat een cv belangrijker is dan de brief. Maar je cv is niks anders dan een overzicht van opleiding, werkervaring en vaardigheden. De motivatiebrief geeft uiteindelijk de doorslag.

Een sollicitatiebrief biedt de kans om een persoonlijke connectie te leggen met de werkgever. Het stelt je in staat om je enthousiasme voor de functie en het bedrijf te uiten. Maar ook om specifiek aan te geven waarom je geïnteresseerd bent. Dit gaat verder dan de droge feiten die je in je cv vermeldt.

Door jezelf in de brief voor te stellen en je motivatie te delen, laat je zien wie je bent en wat je drijft.


Verhaal vertellen

Een sollicitatiebrief is de plek waar je een verhaal vertelt. Je deelt details delen over je carrière, zoals prestaties, uitdagingen die je hebt overwonnen, en hoe je als professional bent gegroeid. Dit geeft de werkgever een dieper begrip van je ervaring en hoe deze relevant is voor de functie waarvoor je solliciteert.

Laat je communicatievaardigheden zien

Een goed geschreven sollicitatiebrief toont niet alleen je interesse en motivatie, maar ook je schriftelijke communicatievaardigheden. Werkgevers hechten waarde aan sollicitanten die helder en effectief kunnen schrijven. Dit is in veel functies een belangrijke vaardigheid.

Motivatiebrief of sollicitatiebrief

Een motivatiebrief is bijna hetzelfde als een sollicitatiebrief. Klein verschil: in een motivatiebrief leg je uit waarom je geïnteresseerd bent in de functie en het bedrijf. Je beschrijft je persoonlijke motivatie, passie en doelen. Je kunt ook vermelden waarom je bij het bedrijf wilt werken, en waarom je denkt dat je een goede culturele en professionele fit bent.

De opties: motivatiebrief laten schrijven

Moeite om je gedachten op papier te zetten, of heb je extra hulp nodig om jezelf effectief te presenteren? Het laten schrijven van een motivatiebrief is een uitstekende optie.

De eerste stap is contact met mij opnemen. Geef mij relevante informatie. Dit bestaat uit je cv, de specifieke vacature waarvoor je solliciteert en eventuele bestaande sollicitatiebrieven die je hebt geschreven. Deze documenten dienen als basis voor de nieuwe brief.

Om een unieke motivatiebrief te schrijven, neem ik soms een interview met je af. Dit kan via de telefoon of videoconferentie. Tijdens het interview stel ik vragen over je achtergrond, ervaring, doelen en motivatie voor de functie.

Na het interview schrijf ik een op maat gemaakte sollicitatiebrief of motivatiebrief voor jou. Dit proces duurt enkele dagen, afhankelijk van de complexiteit.

Sollicitatiebrief laten herschrijven

Heb je al een bestaande brief, maar het gevoel dat deze verbeterd kan worden? Laat je motivatiebrief herschrijven.  Dit vergroot je kansen op een sollicitatiegesprek.

Neem contact op en stuur je bestaande sollicitatiebrief(en), je cv en de specifieke vacature waarnaar je solliciteert. Ik herschrijf je bestaande brief en zorg dat deze duidelijk, foutloos en overtuigend is. Ik kan ook de toon, structuur en inhoud aanpassen, om beter aan te sluiten bij de functie en het bedrijf.

Binnen de afgesproken tijd, meestal binnen 3 werkdagen, ontvang je de herschreven sollicitatiebrief.

Motivatiebrief laten nakijken

Laat een professionele indruk achter bij de potentiële werkgever. Laat je motivatiebrief nakijken. Stuur je bestaande brief, en indien gewenst, ook je cv en de specifieke vacature waarnaar je solliciteert, naar mij op.

Ik lees de brief zorgvuldig door en corrigeer alle taalfouten en grammaticale onjuistheden. Ik doe ook suggesties om de brief duidelijker, leesbaarder en professioneler te maken.

Binnen de afgesproken tijd, meestal binnen 3 werkdagen, ontvang je de gecorrigeerde brief. Deze brief is vrij van taalfouten en klaar om naar werkgevers te sturen.

Zorg naast je motivatiebrief ook voor een professioneel cv

Voor de meeste vacatures moet je zowel een motivatiebrief als een cv indienen. Je cv verdient dus ook aandacht. Laat je cv door mij nakijken, dit kan gelijktijdig met een motivatiebrief laten (her)schrijven of nakijken.

Schuiven naar boven