Zakelijke brieven

Een goede zakelijke- of commerciële brief laten schrijven? Daar kun je wel professionele hulp bij gebruiken. Overtuig klanten, leveranciers of zakelijke relaties van je aanbod, ideeën of voorstel. Of het nu om een lange zakelijke brief of een gedetailleerde zakelijke e-mail gaat, de inhoud inspireert de lezer.


Toepassingen

 • Een zakelijk voorstel aan een ander bedrijf.
 • Bedankbrief voor een zakelijke samenwerking of het succesvol afronden van een gezamenlijk project.
 • Brief aan klant om op de hoogte te stellen van nieuwe aanbiedingen, te bedanken voor loyaliteit of om feedback te vragen.
 • Een brief aan een leverancier.
 • Mededeling richting een medewerken omtrent promotie, salarisverhoging of waardering.

Een zakelijke brief laten schrijven

Met een zakelijke brief vertegenwoordig je jouw bedrijf of organisatie. Het is de eerste indruk die anderen van je krijgen.

Zakelijke brieven gebruik je voor officiële en formele communicatie met klanten, leveranciers, overheidsinstanties en andere zakelijke partners. Zakelijke brieven kunnen juridisch bindend zijn. Ook dienen ze als bewijs in zakelijke transacties en contracten.

Overtuigen, informeren of instrueren.

Professionele brieven

Elke zakelijke brief is uniek. Daarom zijn mijn diensten aangepast aan jouw specifieke behoeften en doelen. Met expertise en zakelijke communicatie zorg ik dat de inhoud van de brief overtuigend en doelgericht is. Alles om de gewenste reactie te bereiken.

Grammaticale fouten en onduidelijkheden laten een negatieve indruk achter. Mijn zakelijke brieven zijn foutloos en helder geschreven.

Hoe het werkt

Een zakelijke brief laten schrijven? Neem contact op en bespreek je doelen. Geef duidelijk aan of het om een zakelijke brief of een zakelijke e-mail gaat. Met betrekking tot lengte en details zit er zeker verschil tussen deze twee. Ik verzamel alle relevante informatie die nodig is om de brief te schrijven. Dit betekent dat ik vaak telefonisch contact met je opneem.

Ik stel de brief zorgvuldig op. Je krijgt hem binnen de afgesproken termijn geleverd. Het is mogelijk om de brief aan te laten passen, het is namelijk belangrijk dat je tevreden bent over het resultaat. Na de aanpassing ontvang je de definitieve versie. Je ontvangt zakelijke brieven per e-mail. Maar het is uiteraard ook mogelijk om de brief zelf uit te printen en naar de klant of zakenrelatie te versturen.

Binnen 24 uur reactie – ook voor spoedopdrachten

Verstuur je aanvraag via het contactformulier of stuur een mailtje. Je ontvangt binnen 24 uur reactie. Een zakelijke brief laten maken neemt, inclusief telefonisch overleg, tussen de 2 en 5 dagen in beslag.

Is er spoed bij het laten schrijven van een zakelijke brief? Geef dit via het contactformulier aan (plaats een vinkje bij ‘spoed’). Indien de beschikbaarheid er is, wordt je brief of mailing binnen 24 uur* geleverd.

*Opslag van 20% + betaling vooraf via iDEAL


Informatie over de kosten

Het kost tijd om een goede brief op te stellen. Ik moet mij verdiepen in jouw verhaal, je boodschap, de ontvanger en wat je met de brief wil bereiken (het doel). Zolang duurt het gemiddeld om een brief te schrijven:

 • Zakelijke brief – tussen 2 en 4 uren
 • Formele brief – tussen 2 en 3 uren
 • Sollicitatiebrief – tussen 2 en 3 uren
 • Persoonlijke brief – tussen 1 en 3 uren
 • Liefdesbrief – tussen 1 en 3 uren
 • Afscheidsbrief – tussen 1 en 3 uren
 • Sollicitatiebrief – tussen 1 en 3 uren
 • Dankbrief – tussen 1 en 2 uren
 • Klachtenbrief – tussen 1 en 2 uren

Dit zijn gemiddelden. Hoe lang een brief schrijven exact duurt hangt enerzijds van de complexiteit af, anderzijds van de lengte.

De kosten variëren van € 30 tot € 99, inclusief 21% btw. Als voorbeeld:

 • Korte bedankbrief: € 30
 • Klachtenbrief aan een webshop: € 55
 • Mooie liefdesbrief: € 65
 • Zakelijke brief naar een zakenrelatie: € 99

Aan bovenstaande voorbeeldtarieven kunnen geen rechten worden ontleend. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Geef daarom altijd aan welke brief je wil laten maken, en wat hier je verwachtingen van zijn. Aan de hand hiervan ontvang je een fixed price: de prijs staat vast (ook bij meerwerk).

Annuleren van de opdracht

Zodra je (aan)betaling binnen is, start ik direct met je opdracht. Tot die tijd kun je de opdracht kosteloos annuleren. Het is niet mogelijk om een geschreven brief of mailing ‘terug te sturen’ en je geld terug te krijgen. De brief is speciaal voor jou gemaakt!

Je kunt erop vertrouwen dat de brief met de grootste zorgvuldigheid wordt opgesteld.

Schuiven naar boven