Sollicitatiebrieven

Je wil op een vacature/opdracht reageren maar weet niet zo goed wat je in de sollicitatiebrief moet zetten. Je sollicitatiebrief laten schrijven is een goede optie. Je ontvangt een motiverende brief die de recruiter of de opdrachtgever overhaalt om contact met jou op te nemen.


Toepassingen

 • Sollicitatiebrief voor een baan.
 • Solliciteren voor een stage.
 • Een brief om te solliciteren naar een onderwijspositie.
 • Sollicitatiebrief voor een promotie bij je werkgever.
 • Een brief voor een freelancer opdracht.

Een sollicitatiebrief laten schrijven

Een sollicitatiebrief is een belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces. Je toont je interesse in een baan of functie. Je laat zien wat je vaardigheden en ervaringen zijn, en waarom je geschikt bent voor de functie. Een overtuigende sollicitatiebrief maakt het verschil in het krijgen van de baan.

Met een motivatiebrief deel je jouw relevante ervaring, vaardigheden en kwalificaties. Bedenk dat dit de eerste kennismaking tussen jou en de potentiële werkgever is. Het is dus belangrijk om een blijvende indruk achter te laten. Door een sollicitatiebrief te laten schrijven, motiveer je jouw sollicitatie.

Professioneel, indrukwekkend en persoonlijk.

De focus op een goede indruk

Het gaat vooral om je persoonlijkheid en motivatie voor de functie laten zien. De sollicitatiebrief bevat details die niet in je cv passen. Of een goede aanvulling op je cv zijn. Heb je jouw curriculum vitae nog niet op orde? Met de handige template van brieflatenschrijven.nl maak je dit in een handomdraai.

Elke sollicitatie heeft unieke vereisten. Dit betekent dat een sollicitatiebrief voor de ene functie, niet geschikt is voor de andere functie. Daarom is het belangrijk om een sollicitatiebrief of maat te laten maken. Met expertise in sollicitatiebrieven en recruitment ben ik er om jou te helpen.

Hoe het werkt

Een sollicitatiebrief laten schrijven werkt heel eenvoudig. Vul het contactformulier in en vink aan dat het om een sollicitatiebrief gaat. Of stuur een mailtje en laat weten wat je wil laten schrijven. Ik neem contact met jou op en vraag om informatie en details. Stuur mij bijvoorbeeld de vacature toe, maar ook je cv. Aan de hand hiervan kan ik een brief met de juiste toon en inhoud opstellen.

De sollicitatiebrief moet de werkgever overtuigen dat jij de ideale kandidaat bent. Daarom is het soms nodig om even kort met elkaar te bellen. Een en ander is afhankelijk van de informatie die je verstrekt. Je ontvangt de sollicitatiebrief per e-mail. Je kunt hem digitaal naar de potentiële werkgever of recruiter versturen, of je print hem uit en verstuurt hem per post.

Binnen 24 uur reactie – ook voor spoedopdrachten

Verstuur je aanvraag via het contactformulier of stuur een mailtje. Je ontvangt binnen 24 uur reactie. Een sollicitatiebrief laten maken neemt, inclusief telefonisch overleg, tussen de 2 en 5 dagen in beslag.

Is er spoed bij het laten schrijven van een sollicitatiebrief? Geef dit via het contactformulier aan (plaats een vinkje bij ‘spoed’). Indien de beschikbaarheid er is, wordt je brief of mailing binnen 24 uur* geleverd.

*Opslag van 20% + betaling vooraf via iDEAL


Informatie over de kosten

Het kost tijd om een goede brief op te stellen. Ik moet mij verdiepen in jouw verhaal, je boodschap, de ontvanger en wat je met de brief wil bereiken (het doel). Zolang duurt het gemiddeld om een brief te schrijven.

 • Zakelijke brief – tussen 2 en 4 uren
 • Formele brief – tussen 2 en 3 uren
 • Sollicitatiebrief – tussen 2 en 3 uren
 • Persoonlijke brief – tussen 1 en 3 uren
 • Liefdesbrief – tussen 1 en 3 uren
 • Afscheidsbrief – tussen 1 en 3 uren
 • Sollicitatiebrief – tussen 1 en 3 uren
 • Dankbrief – tussen 1 en 2 uren
 • Klachtenbrief – tussen 1 en 2 uren

Dit zijn gemiddelden. Hoe lang een brief schrijven exact duurt hangt enerzijds van de complexiteit af, anderzijds van de lengte.

De kosten variëren van € 30 tot € 99, inclusief 21% btw. Als voorbeeld:

 • Korte bedankbrief: € 30
 • Klachtenbrief aan een webshop: € 55
 • Mooie liefdesbrief: € 65
 • Zakelijke brief naar een zakenrelatie: € 99

Aan bovenstaande voorbeeldtarieven kunnen geen rechten worden ontleend. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Geef daarom altijd aan welke brief je wil laten maken, en wat hier je verwachtingen van zijn. Aan de hand hiervan ontvang je een fixed price: de prijs staat vast (ook bij meerwerk).

Annuleren van de opdracht

Zodra je (aan)betaling binnen is, start ik direct met je opdracht. Tot die tijd kun je de opdracht kosteloos annuleren. Het is niet mogelijk om een geschreven brief of mailing ‘terug te sturen’ en je geld terug te krijgen. De brief is speciaal voor jou gemaakt!

Je kunt erop vertrouwen dat de brief met de grootste zorgvuldigheid wordt opgesteld.

Schuiven naar boven