Persoonlijke brieven

Een persoonlijke brief laten schrijven is voor iemand waar je een echte en persoonlijke band mee hebt. Mensen die je goed kent. Zo’n brief noem je ook wel een informele brief. Of het nu om een fysieke brief of een persoonlijke e-mail gaat: ontvang professionele hulp.


Toepassingen

 • Een bedankbrief aan een vriend, familielid of collega om waardering te tonen.
 • Een uitnodigingsbrief voor een speciale gelegenheid.
 • Een brief aan een vriend(in) om bij te praten, persoonlijke ervaringen te delen of om contact te onderhouden.
 • Een vergevingsbrief om excuses aan te bieden.
 • Een condoleancebrief of een liefdesbrief.

Een persoonlijke brief laten schrijven

Middels een persoonlijke brief zet je jouw emoties en gevoelens op (digitaal) papier, en deelt deze met anderen. Dit soort brieven versterkt de band tussen vrienden, familieleden en geliefden. Een open en oprechte communicatie staat centraal.

Met een persoonlijke brief deel je tastbare herinneringen en belangrijke momenten, gebeurtenissen of mijlpalen. De brief is ook zeer geschikt om steun, medeleven en troost te bieden. In tijden van vreugde of verdriet.

Herinneringen, verbinding en steun.

Met persoonlijke aandacht

Sinds 1995 schrijf ik persoonlijke brieven. Ik ben bedreven in het vastleggen van emoties en gevoelens. De toon en de inhoud van de brief is oprecht en diepgaand. Zo breng je jouw boodschap op een authentieke manier over. Hierbij maakt het niet uit of het om een bedankbrief, een vergevingsbrief, een condoleancebrief of iets anders gaat. Ik ben er om jou te helpen.

Grammaticale fouten leiden af van de boodschap. Daarom zijn persoonlijke brieven zorgvuldig geredigeerd. Of je nu een brief laat schrijven of een bestaande brief wil laten redigeren, vertrouw op mijn expertise.

Hoe het werkt

Wil je jouw gevoelens of boodschap op een goede manier op iemand anders overbrengen? Neem contact op en bespreek je doel. Je ontvangt een offerte, waarbij je zelf de keuze maakt of je de persoonlijke brief wil laten schrijven.

Het is belangrijk om relevante informatie en details door te geven. Meestal neem ik telefonisch contact met jou op. Uiteraard op een moment dat het jou uitkomt. Hierna stel ik de brief zorgvuldig op, en bewerk hem. De inhoud weerspiegelt jouw emoties en intenties. Je ontvangt de brief binnen de afgesproken termijn.

Binnen 24 uur reactie – ook voor spoedopdrachten

Verstuur je aanvraag via het contactformulier of stuur een mailtje. Je ontvangt binnen 24 uur reactie. Een persoonlijke brief laten maken neemt, inclusief telefonisch overleg, tussen de 2 en 5 dagen in beslag.

Is er spoed bij het laten schrijven van een persoonlijke brief? Geef dit via het contactformulier aan (plaats een vinkje bij ‘spoed’). Indien de beschikbaarheid er is, word je brief of mailing binnen 24 uur* geleverd.

*Opslag van 20% + betaling vooraf via iDEAL


Informatie over de kosten

Het kost tijd om een goede brief op te stellen. Ik moet mij verdiepen in jouw verhaal, je boodschap, de ontvanger en wat je met de brief wil bereiken (het doel). Zolang duurt het gemiddeld om een brief te schrijven.

 • Zakelijke brief – tussen 2 en 4 uren
 • Formele brief – tussen 2 en 3 uren
 • Sollicitatiebrief – tussen 2 en 3 uren
 • Persoonlijke brief – tussen 1 en 3 uren
 • Liefdesbrief – tussen 1 en 3 uren
 • Afscheidsbrief – tussen 1 en 3 uren
 • Sollicitatiebrief – tussen 1 en 3 uren
 • Dankbrief – tussen 1 en 2 uren
 • Klachtenbrief – tussen 1 en 2 uren

Dit zijn gemiddelden. Hoe lang een brief schrijven exact duurt hangt enerzijds van de complexiteit af, anderzijds van de lengte.

De kosten variëren van € 30 tot € 99, inclusief 21% btw. Als voorbeeld:

 • Korte bedankbrief: € 30
 • Klachtenbrief aan een webshop: € 55
 • Mooie liefdesbrief: € 65
 • Zakelijke brief naar een zakenrelatie: € 99

Aan bovenstaande voorbeeldtarieven kunnen geen rechten worden ontleend. De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Geef daarom altijd aan welke brief je wil laten maken, en wat hier je verwachtingen van zijn. Aan de hand hiervan ontvang je een fixed price: de prijs staat vast (ook bij meerwerk).

Annuleren van de opdracht

Zodra je (aan)betaling binnen is, start ik direct met je opdracht. Tot die tijd kun je de opdracht kosteloos annuleren. Het is niet mogelijk om een geschreven brief of mailing ‘terug te sturen’ en je geld terug te krijgen. De brief is speciaal voor jou gemaakt!

Je kunt erop vertrouwen dat de brief met de grootste zorgvuldigheid wordt opgesteld.

Schuiven naar boven